Livat Artistskola

MER OM LIVAT

LIVAT ARTISTSKOLA

Varför Livat Artistskola:

Det finns idag många olika alternativ för barn och ungdomar som vill hålla på med sång och musik. I flera av dessa skolor elitsatsar man genom barnen och många sorteras bort efter sång och intagningsprov och allt hänger på att man ska prestera för att få vara med. Så tänker inte jag och Livat. Vi vill se alla barn och ungdomar i deras egna uttryck och vi vill lyfta fram allas olikheter på deras villkor. För oss på Livat är det viktiga att hitta sin egen väg och styrka genom teater, musik, skapande och sång. Just därför har vi på Livat lagt allt under samma tak. Här hittar du många olika sätt att uttrycka dig genom konst. Dans, sång, musik, skapande, teater, för alla.

Vi erbjuder ett alternativ där det till stor del handlar om det viktiga att finna tryggheten i sig själv, vare sig man är liten eller stor. Det som är så fantastiskt med att stå på scen är gemenskapen. Att få lära känna andra människor med samma intresse och dela erfarenheter med varandra. Alla på Livat får vara med utifrån sin egen kraft och självklart blir det utmaningar, kanske i en sång, klurig replik eller dans men ibland ligger utmaningen i att man måste förstå att man kan ha en liten roll men ändå vara lika viktig och göra en lika engagerad insats.

Teateruppsättningar och musikal:

Allt teatermaterial och manus skriver vi själva och barnen får roller och uppgifter som vi under terminen fördjupar oss i. Temat för föreställningarna är lustfyllda, roliga men tar också fram känslor och ibland svåra ämnen som vi alla går igenom. Jag och vi på Livat vill att barnen ska lära för livet och finna en trygghet genom teater, sång, musik och skapande. Hur livet än blir så ska de känna att de kan vara trygga i sig själva och vara med och påverka och skapa en bättre värld. Min uppgift är att de ska växa upp till individer som kan välja en konstnärlig bana om de vill men som framför allt har hittat sin egen plats i konstvärlden där de kan uttrycka sig hämningslöst oavsett vilken yrkesbana de väljer.

Att få beröm:

När en människa blir bekräftad och lyft är det en av de största stunderna i livet, det vet jag. Jag fick Stallbrödernas Stipendium av Bosse Parnevik 2015, gissa om det var en stor stund. Så varje tillfälle jag får vill jag ge barnen, ungdomarna och självklart de stora barnen (de vuxna) bekräftelse och lyfta de, och det får jag glädjen att göra varje gång vi ses och ni kanske undrar av vilken anledning? Är alla så fantasiska hela tiden? Svar: ja de är de, men framför allt, de visar glädje genom sitt scenuttryck, och tro mig, det syns! Hoppas vi ses på Livat framöver, hjärtligt välkomna att ha kul med oss!

Linda Rapp

2018 Copyright © Livat Artistskola, All Rights Reserved